Catch me if you can!

Många hävdar att mänskligheten har gått igenom många olika faser fram till dagens datum.
Vi har varit bönder ute på åkern. Grottmänniskor som skrattat medans vi rullat i våran egen avföring. Evolutionen har till och med gått så långt fram i att vi trott på högre makter till den milda grad att vi startat krig mot andra medmänniskor enbart för att dom inte gått ner på knä för samma gud.

Vad är vi då för slags varelser idag? Är vi it-nördar som är ute å spinner på webben hela dagen lång (man kan ju inte surfa... på en webb?)?
Nej svarar du snabbt (trots att du läser detta på webben) eftersom att du inte vill hamna i samma kategori som dom du retade i högstadiet!

Vad i hela vetet är vi då?

Jägare. Smaka på ordet. Sug in det. Låt det du har innanför kraniumet ta in det... låt det bearbetas.

Äsch, (nej förväxla inte det med han som fångar pokemons) låt mig förklara.

Så här vid juletid skriver vi i västvärlden önskelistor lika långa som svarta basketspelare. varför? vad hände med det där legoskeppet du fick förra året? Darins nya album? Amy diamonds signerade poster du tjatade så mycket om?

Och det är precis häääääär vi spårar in på jägarbiten. Jag menar inte jägare som i dom allar hårdaste männen i försvarsmakten, utan det faktum att vi jagar saker.
Vi har blivit inskolade sedan barnsben att vi ska göra något med livet. Att som vi har det nu är inte tillräckligt bra. Vi ska någonstans. Vi ska göra något med våra liv. Vi ska erövra världen. Bli rockstjärnor. Ha sexpack. Göra karriär på de där företaget. Bilda familj.
Men faktum är att vad vi än gör... så är det inte tillräckligt bra.
Får vi bra betyg på ett prov kommer det nästa vecka ett nytt prov. Om vi efter månader av suktande och åtrå äntligen lyckats charma den där tösen med de slanka benen och det blonda håret så inser man att hon har något fel. Hon är inte den rätta. Man leker finn fem fel med henne och hittar genast 5 ursäkter till att leta efter någon finare, hetare, sexigare för att inte nämna BÄTTRE.
Således så fortsätter jakten.

Vi önksar oss materiella saker i julklapp som om en månad är lika önskade som en medlem ur somaliska föreningen är på en stureplansklubb.
Vi letar efter något. Men när vi väl hittar det. När det väl uppenbarar sig framför oss... så får vi kalla fötter. Vi börjar ifrågasätta. VI VILL INTE ATT JAKTEN SKA TA SLUT!
Vi älskar jakten. De är de mådderfåqin shit så att säga.
Vi är jägare som aldrig nöjer sig med skogens största älg uppe på väggen. När vi skjutit skogens allra mäktigaste konung (läs älg) så lägger vi upp ribban ännu högre och drömmer oss bort till afrikas savanner där man kan skjuta allt från medlemmar i somaliska föreningen (yet again) till elefanter och lejon.

Vad vi än lyckas med. Om vi får MVG på historiaprovet nästa vecka, om vi får de som står högst upp på önskelistan till jul i år, om vi lyckas få självaste paris hilton ner i säng eller om vi vinner en pott på 1000 kronor så kommer vi ALLTID sikta liiiiite högre tills nästa gång.


Jag låter fröken Maggio formulerar min slutplädering.

 

Kommentarer
Postat av: ludvig

ok??

2008-12-07 @ 16:54:44
Postat av: 142 Palmgren

Intressant... får flashbacks till när jag filosofibloggade en gång i tiden.



2008-12-07 @ 18:25:32
Postat av: BOW

2008-12-07 @ 20:46:39
Postat av: BOW

Det här inlägget är juhh snott ifrån:

http://edvardm.blogspot.com/



:O:O:O:O:O:O

2008-12-07 @ 20:47:40
Postat av: en av alla blonda tjejer medslankabensomdetenligtdejärnågotfelpåochsomdutrordetärokejattlekamed

2008-12-08 @ 20:16:15
Postat av: en av alla blonda tjejer med slanka ben som det enligt dej är något fel på och som du tror det är okej att leka med

Problemet med människor som dej viktor (jag antar att du själv aldrig sett det som ett problem, men iaf), är att du aldrig njuter av livet. Du har sååå svårt att leva i nuet och klappa dej själv på axeln och säga, “Bra, Viktor! Nu kan du koppla av en stund”. Du väntar fortfarande på att livet ska börja. Problemet är att det HAR börjat och du missar hela skiten för du är för upptagen med att fundera på vad ditt nästa projekt ska bli, dina planer för framtiden och hur ditt liv ska se ut om 10 år.

Du missar allt! Och det är läskigt som fan. Att du inte kan inse att du exempelvis redan har uppnått så många av dina mål.

Är det så att du helt enkelt är för skraj för att stanna upp och känna efter hur du egentligen mår? Är du lycklig? Är du nöjd? Ibland så kanske du borde vara det, så varför infinner det sig inte? Du vill bara ha mer, mer, mer. Vad är det för jävla inställning?

Det kanske är dags att börja omprioritera? Att tänka lite på andra människor som du sårar genom att bete dej som du gör eftersom det enda viktiga för dej är att uppnå målet, OAVSETT HUR!?

Att aldrig vara nöjd, att aldrig kunna glädjas åt vad man har utan att jämföra det med någon annan som har mer och hänga upp sig på det,

DET ÄR SJUKT!

2008-12-08 @ 20:18:25
Postat av: Anonym

DU LEKER ÄVEN MED MINA KÄNSLOR VIKTOR, DU KASTAR MIG I SMUTSEN JAG KLARAR INTE AV MER. Jag tänker aldrig gästblogga nu



Signatur L.

2008-12-09 @ 17:54:59
Postat av: Anhängare till "en av alla blonda tjejer med slanka ben som..." (nuvarande brunett)

Jaha, skit i att försöka få mer, mer o mer hela tiden da eftersom att du verkar vara en aning negativ mot det. du verkar ju inte komma nånstans här i livet ändå. så du kan ju sitta i en lite håla nån stans o runka av dig själv. ENJOY! Men lägg bara av o va en sån jävla idiot o tro att du e så jävla mogen. du e uppenbarligen bara en liten pojke som inte har en aning om vad du vill. punkt slut o moshning korsning. det va dagens visdoms ord

2008-12-14 @ 01:45:05
Postat av: Edvard Månsson

din kuk är enorm!! ville bara säga det, så att alla vet.

2009-01-29 @ 16:06:54
URL: http://edvardm.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0